Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility מדוע סורקים אינטראאורלים אינם נמצאים בשימוש בכל מרפאת שיניים?| מאמר - דנטל צאקיר
top of page

מדוע סורקים אינטראאורלים אינם נמצאים בשימוש בכל המרפאות?

לסורקים האינטראאורלים יש את כל היכולות והיתרונות לקבלת מידות מושלמות,  
אז מדוע הם אינם נמצאים בשימוש בכל מרפאת שיניים? 
מאמר מאת צבי צ׳אקיר מנכ״ל דנטל צ׳אקיר. 

לקיחת מידות דיגיטלית מאפשרת לרופאי שיניים ליצור העתק וירטואלי ממוחשב של הרקמות הקשות והרכות בפה באמצעות סורק אינטראאורלי. תוצאות הסריקה ברורות ומדויקות והן מתקבלות תוך דקות בלבד, ללא צורך בחומרי מטבע מסורתיים השנואים על רוב המטופלים.

הסורק האינטראאורלי מגדיל באופן משמעותי את היעילות, הפרודוקטיביות והדיוק ומאפשרים לרופאי השיניים לשלוח תוך דקות בדוא"ל את קבצי הסריקה למעבדה. כמו כן, ניתן להשתמש בסורק לטיפולים אורתודונטיים ולמתן שירותים נוספים במרפאה של ״רפואת שיניים בפגישה אחת״, ובכך להאיץ את הטיפולים ולהפחית את הצורך במספר הביקורים במרפאה.

לחלק מהסורקים יש כלים לבדיקת מקביליות ההשחזות מה שמאפשר לרופא לתקן באופן מיידי את ההשחזות ולהמשיך לסרוק וזאת לעומת משלוח מטבעים למעבדה לבדיקה מה שמחייב את הרופא להזמין את המטופל ללקיחת מטבעים חוזרת. 

מטופלים עם אפקט הקאה, רק סריקה אינטראאורלית מאפשרת שיקום פה כהלכה. 

גם סדים כירורגיים שהודפסו מסריקה אינטראאורלית מדיוקים יותר מאלו שיוצרו מלקיחת מטבעים 

יתרונות נוספים בשימוש בסורקים האינטראורלים:

  • איכות תמונה משופרת לקבלת שחזורים מתאימים יותר

  • חיסכון משמעותי בזמן כסא - המשאב היקר במרפאה, תודות לזמן סריקה קצר וממניעת האפשרות לטעויות ולאי דיוקים מהותיים וללא עבודות חוזרות.

  • ללא שימוש בחומרי מטבע ועם חוויה נוחה ופחות חרדתית למטופלים ועם תקשורת מצוינת בינם ובין הרופא.

  • המטופלים נוטים להעריך את הטכנולוגיה החדשה ואת טיפולי השיניים המעודכנים,

  • ניתן לסיים את סריקת השיניים (2 הלסתות והמינשך) כולל בעבודות מורכבות, תוך שלוש עד חמש דקות בלבד.

  • ניתן לאחסן את קבצי הסריקה הדיגיטלים במחשב, מה שחוסך מקום פיזי, תורם לניהול יעיל של תיעוד ותומך בסביבה נטולת נייר.

  • רפואת שיניים ירוקה והיבטים ידידותיים לסביבה כוללים ביטול הצורך בכפות וחומרי מידה.

אז עם כל כך הרבה יתרונות, מדוע הטכנולוגיה המתקדמת הזאת אינה נמצאת עדיין בשימוש בכל מרפאה?

 

הסיבה העיקרית:

 חוסר מודעות ובעיקר חוסר במידע נכון ועדכני אצל רוב הרופאים, בנוגע לסורקים ולסריקות. 

והסיבה המשנית:

 שמרנות ואטימות למציאות המשתנה, אצל חלק מהרופאים.

 

הדעות הרווחות בקרב הרופאים (שקל מאד להפריכן) בנושא סורקים וסריקות:  

  1. הסורקים יקרים מאד (כלומר שיקולים כספיים) 

  2. לא ניתן להשתמש בסורק עבור כל סוגי העבודות

  3. חשש מעקומת לימוד ארוכה ומעבודה מול מחשב.

 

השיקולים הכספיים- הפרכת הדעה הרווחת שהסורקים יקרים.

חומרי מטבע מסורתיים דורשים עלויות התחלתיות ושוטפות מינימליות בכפות ובחומרי מטבע. לעומת זאת, השימוש בסורק אינרטראאורלי מחייב השקעה משמעותית מראש, של עשרות אלפי שקלים. אז האם הסורק באמת יקר?   

ההעלות הממוצעת לסורק משתנה ותלויה באם הסורק מושכר או ניקנה ובתדירות השימוש בו. מנגד, החיסכון בזמן כסא, בחומרי מטבע וללא עבודות חוזרות הם למעשה היתרונות האמיתיים. כלומר האפשרות לקבלת עבודות גמורות מהירה יותר ומדויקת וללא צורך כמעט בהתאמה של העבודות בהשוואה למטבעים המסורתיים, משנה את כל משוואת המחיר. 

בחישובים שנעשו והביאו בחשבון את היתרונות האמורים, החזר השקעה בקניית סורק אינטראאורלי הוא של פחות משנה ולאחר מכן רק מרוויחים בשימוש בסורק לעומת לקיחת מידות מסורתית. 

הפרכת הדעה שלא ניתן להשתמש בסורק עבור כל סוגי העבודות. 

הדעה הזאת נסמכת ע״כ שאכן לא כל הסורקים שנמצאים בשוק מסוגלים לכך. אולם קיימים בשוק מספר בלתי מבוטל של סורקים המבצעים במהירות ובדיוק רב, את כל סוגי העבודות בלי יוצא מהכלל, כולל לסתות מחוסרות שיניים, קשתות שלמות, עבודות מוברגות וכו׳. כלומר הצורך להשתמש בחומרי מידה מתייתר. לכן מומלץ לרופאים לבחון מספר סורקים, לסרוק בעצמם מקרים פשוטים ולבקש לבחון סורקים בעבודה מורכבת ולקבל עבודה גמורה כנסיון מעשי לקבלת מידע שלם אודות הסורק (נוחות, מהירות סריקה והעיקר דיוק).

החשש הבלתי מוצדק מעקומת לימוד ממושכת ומעבודה מול מחשבים. 

חלק נכבד מתוכנות הסריקה המובנות בסורקים, כוללות אלגוריתמים אינטליגנטיים ההופכים את הסריקות
ל״משחק ילדים״: פשוטות לביצוע, אינטואיטיביות וקלות בשימוש, לקבלת קבצים ב 2,3 קליקים במחשב.
ההטמעה קצרה: לאחר הדרכה קצרה ותוך מספר קטן של סריקות עם מטופלים, ניתן לקבל מיומנות טובה. במיקרה של עבודות מסובכות ומורכבות יותר, רוב ספקי הסורקים מגיעים למרפאה, במקרה הצורך, להדרכות נוספות, או שהם מתחברים מרחוק ממחשב למחשב כך שתוך דקות הרופא מקבל תמיכה כשהמטופל יושב עדיין בכסא. תוך תקופה קצרה ולאחר שביצע הרופא סריקות במספר לא רב של מטופלים, הרופא מגיע למיומנות סריקה מצוינת. 

לסיכום: 

סורקים אינטראאורלים מהווים מהפכה של ממש ברפואת השיניים. בשילוב ויחד עם תוכנות העיצוב, המחרטות והמדפסות בתלת מימד (מערכות קאד קאם), תופסת רפואת השיניים הדיגיטלית את מקומה של רפואת השיניים המסורתית. כמו שמצלמות אנלוגיות ופילם אנלוגיים פינו מקום ונעלמו לטובת מצלמות דיגיטליות וסמארטפונים, כך יפנו כפות המידה וחומרי המידה את מקומם לסורקים האינטראאורלים כחלק ממהפכת הקאד קאם. 

bottom of page